Jadłospis w przedszkolu
|
wtorek, 22.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki wielozbożowe na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, jajecznica, serek kanapkowy, warzywa surowe herbata z cytryną, owoc |
1, 3, 4, 7, 10 |
obiad |
zupa ziemniaczana ryż z jabłkami prażonymi, cynamonem i jogurtem naturalnym sok owocowy |
1, 3, 7, 9 |
podwieczorek |
pieczywo mieszane, masło śmietankowe, ser żółty, warzywa surowe herbata z cytryną |
1, 3, 7 |
|
środa, 23.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
pieczywo mieszane, masło śmietankowe, pasta z makreli ze szczypiorkiem, wędlina, warzywa surowe kawa Inka na mleku |
1, 3, 4, 7, 10 |
obiad |
zupa pieczarkowa z makaronem pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki gotowane, sałata lodowa z papryką i ogórkiem sok owocowy |
1, 3, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
świderki cynamonowe (wyrób własny), jogurt naturalny, owoc |
1, 7 |
|
czwartek, 24.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki jęczmienne na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, wędlina, warzywa surowe herbata z cytryną |
1, 3, 4, 7, 10 |
obiad |
barszcz czerwony karkówka pieczona, kasza bulgur, marchewka mini sok owocowy |
1, 3, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
talerzyk owocowy (jabłko, papaja, pomarańcza), chrupki kukurydziane napar z herbaty owocowej |
1, 3, 7, 10 |
|
piątek, 25.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki ryżowe na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, twarożek domowy, ser żółty, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa szczawiowa z jajkiem ryba (miruna) po grecku, ziemniaki gotowane sok owocowy |
1, 3, 4, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
kruche babeczki z galaretką i bitą śmietaną, owoc |
1, 3, 7 |
|
poniedziałek, 28.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki orkiszowe na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, wędlina, ser żółty, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa brokułowa gulasz wołowy, kasza gryczana biała, surówka szwedzka sok owocowy |
1, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
kisiel truskawkowy, biszkopty, owoc herbata z cytryną |
1, 7 |
|
wtorek, 29.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
zapiekanki z serem żółtym i wędliną, warzywa surowe kakao do picia, owoc |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
rosół drobiowy z makaronem udzik pieczony, ziemniaki, marchewka z groszkiem sok owocowy |
1, 3, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
ciasto zebra (wyrób własny), owoc, napar z herbaty owocowej |
1, 3, 7, 10 |
|
środa, 30.04.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki kukurydziane na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, pasztet drobiowy, wędlina, warzywa surowe herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
kapuśniak z kiszonej kapusty pierogi z serem białym, polewa truskawkowa, owoc sok owocowy |
1, 3, 7, 9 |
podwieczorek |
pieczywo mieszane, masło śmietankowe, wędlina, warzywa surowe, herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
|
piątek, 2.05.2025 |
alergeny |
śniadanie |
płatki jaglane na mleku pieczywo mieszane, masło śmietankowe, jajecznica, wędlina, warzywa surowe herbata z cytryną |
1, 3, 7, 10 |
obiad |
zupa grochowa paluszki rybne, ziemniaki gotowane, bukiet warzyw sok owocowy |
1, 3, 4, 7, 9, 10 |
podwieczorek |
wafle kukurydziane, soczek owocowy, owoc |
1, 3, 7 |
Do przygotowania napojów (np. herbat, kawy inki) używa się nie więcej niż 10 g cukru w 250 ml produktu.
W sokach owocowych podawanych przy obiedzie występują naturalne cukry.
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie. woda do picia dostępna jest przez cały dzień.